Houten tuinscherm, warm en natuurlijk

Voor particulier en bedrijf

Verrijk je woning met een houten tuinscherm

Heb je een houten woning? Maak het plaatje dan compleet met houten tuinschermen in je tuin of buitenplaats. Deze omheining zorgt voor een warme, natuurlijke uitstraling van je tuin. Zorg wel voor goed onderhoud, zodat het hout in goede staat blijft. Bij ons kun je kiezen uit tuinschermen van verschillende houtsoorten, zoals tropisch hardhout en geïmpregneerd hout.

Natuurlijke uitstraling

Wij maken onderscheid tussen verschillende soorten tuinschermen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een betonnen tuinscherm of een exemplaar met gaaspaneel. Toch blijft het houten tuinscherm een populaire keuze onder Nederlandse huishoudens. Dit begrijpen wij als geen ander. Hout heeft namelijk een natuurlijke uitstraling voor het echte buitengevoel, die je met bijvoorbeeld een betonnen tuinscherm niet zomaar bereikt. Maak het geheel vervolgens af met een bijpassende houten tuindeur.

Lange levensduur met goed onderhoud

Alle houten tuinschermen worden voor het plaatsen behandeld met een beschermende laag, zoals beits, olie of vernis. Deze laag blijft zo’n twee tot drie jaar goed zijn werk doen. Daarna is het tijd om het tuinscherm te voorzien van een nieuwe beschermende laag. Blijf je het tuinscherm goed onderhouden, dan gaat het minstens vijftien á twintig jaar mee voordat deze aan vervanging toe is. Blijf ondertussen ook goed in de gaten houden of het hout in contact komt met de grond om te voorkomen dat het houten tuinscherm gaat rotten. Het is mogelijk om tijdens de plaatsing betonnen palen te gebruiken in plaatsen van houten palen, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over rot. Daarnaast zorgen de betonnen palen dat het houten tuinscherm wel tegen een stootje kan tijdens een heftige storm.

Zie je een houten tuinscherm helemaal zitten? Of wil je graag meer weten over het onderhouden van een houten tuinscherm? Vraag dan een offerte bij ons aan door middel van het contactformulier.

Voor welk houten tuinscherm ga jij?

Een houten tuinscherm wordt niet gemaakt van één soort hout. Om je op weg te helpen in je keuze zetten wij alvast een aantal voorbeelden voor je op een rijtje:

  • Hardhout

Een hardhouten tuinscherm is, zoals de naam het al zegt, van nature sterk en gaat hierdoor minstens twintig jaar mee. Vergeet niet om eens in de twee á drie jaar het hout te voorzien van een nieuw laagje olie zodat het hout zijn natuurlijke kleur behoudt. In deze categorie heb je de keus uit twee soorten hardhout: tropisch hardhout (bijvoorbeeld Okan of Tarri) of Europees hardhout (beukenhout, eikenhout en kastanjehout).

  • Geïmpregneerd

Hardhout is sterk en kan van nature beter tegen schimmel en insecten dan andere houtsoorten. Daarom wordt hout vaak geïmpregneerd met bestrijdingsmiddel, om te zorgen voor een langere levensduur. Ook hier is het noodzaak dat je dit goed bijhoudt.

  • Natuurlijke variant

Naast bovenstaande opties zoals tuinschermen van hardhout en geïmpregneerd hout is het ook mogelijk om voor een compleet natuurlijke variant te kiezen. Denk hierbij aan een tuinscherm van gevlochten wilgentakken.

Bellen?

We hebben een goed bereikbare telefoonservice om al je vragen te beantwoorden.

Overal te vinden

Wij zijn overal in Nederland actief. Waar je ook woont, wij helpen je.

Wij helpen je graag

Neem contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.